VINKKEJÄ, IDEOITA
JA RATKAISUJA
Atrian Kokkibarometri on vuodesta 2020 lähtien vuosittain toteutettu ammattikeittiö- ja ravintola-alan ammattilaisille suunnattu valtakunnallinen kyselytutkimus. Kokkibarometrin avulla selvitetään laajasti mm. alaa koettelevia haasteita ja mahdollisia ratkaisuja niihin, trendejä ja ilmiöitä, vastuullisuuskysymyksiä sekä alan tulevaisuuden näkymiä.
Kokkibarometri-tutkimuksen toteuttaa Atrian tilauksesta Taloustutkimus. Taloustutkimuksen tekemään kyselytutkimukseen on vastannut joka vuosi yli 500 julkisen ja yksityisen puolen ruoka-alan ammattilaista. Riippumaton tutkimustieto on keskeinen osa Atrian tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa. Tieto paitsi ohjaa tekemistä Atrialla, tuo merkittävää lisäarvoa myös asiakkaille ja muille sidosryhmille.
Pääset tutustumaan Kokkibarometrin tuloksiin alta. Jos haluat kuulla lisää Kokkibarometrista tai vaikkapa sen tietyistä tuloksista, olethan yhteydessä yhteyshenkilöösi. Osaava henkilökuntamme käy mielellään kattavaa raporttia kanssanne läpi, ja etsii tutkimustuloksista juuri teidän ravintolallenne hyödyllisimmät löytökset.
Ruoka-alan ammattilaiset uskovat tulevaan, mutta näkevät alan olevan murroksessa. Heikko työvoiman saatavuus haastaa alaa yhä, etenkin pienemmillä paikkakunnilla. Ammattilaiset uskovat ratkaisujen löytyvän ennen kaikkea valmiimmista raaka-aineista.
Asiakkaita kiinnostavat erityisesti terveelliset, eettisesti ja ympäristön näkökulmasta kestävät vaihtoehdot. Fleksaamisen nähdään olevan entistä suositumpaa.
Ruoka-alan ammattilaiset uskovat tulevaan, mutta näkevät alan olevan murroksessa. Heikko työvoiman saatavuus haastaa alaa yhä, etenkin pienemmillä paikkakunnilla. Ammattilaiset uskovat ratkaisujen löytyvän ennen kaikkea valmiimmista raaka-aineista.
Asiakkaita kiinnostavat erityisesti terveelliset, eettisesti ja ympäristön näkökulmasta kestävät vaihtoehdot. Fleksaamisen nähdään olevan entistä suositumpaa.
Yleinen tunnelma Foodservice-toimialalla on positiivinen. Ammattitaitoisen työvoiman saatavuus nähdään toimialan suurimmaksi haaste nyt ja tulevaisuudessa.
Suomalainen ja kandinaavinen keittiö kasvattavat suosiotaan. Kotimaisuus kaikkinensa on arvossaan ja sen merkitys kasvaa entisestään. Myös raaka-aineiden valmistajan vastuullisuudella nähdään olevan yhä suurempi merkitys.
Yleinen tunnelma Foodservice-toimialalla on positiivinen. Ammattitaitoisen työvoiman saatavuus nähdään toimialan suurimmaksi haaste nyt ja tulevaisuudessa.
Suomalainen ja kandinaavinen keittiö kasvattavat suosiotaan. Kotimaisuus kaikkinensa on arvossaan ja sen merkitys kasvaa entisestään. Myös raaka-aineiden valmistajan vastuullisuudella nähdään olevan yhä suurempi merkitys.