LOUNASASIAKKAILLE TÄRKEINTÄ ON ITSE RUUAN LAATU
Atria on teettänyt Taloustutkimuksella kyselytutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten lounaskäyttäytymistä. Tutkimustulokset paljastivat, että 32 prosenttia suomalaisista syö lounaan ravintolassa, ainakin välillä. 13 prosenttia syö lounaan ravintolassa jokaisena arkipäivänä, ja 19 prosenttia vaihdellen joko ravintolassa, kotona tai eväinä.
Tutkimuksessa on perehdytty henkilöstö-, opiskelija-, sekä muissa ravintoloissa lounastaviin, heidän valintoihinsa, toiveisiin ja tottumuksiin. Tutkimuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, millä perusteella lounaspaikka valitaan, ja mikä lounaslistoilla houkuttelee ruokailijoita.
Tutkimus valottaa myös laajemmin sitä, miten suomalaiset lounastavat ravintolassa. Esimerkiksi buffetravintolat ovat lautasannosravintoloita suosituimpia, ja erityisen kiinnostaviksi koetaan kala- ja kanaruuat. Tutkimustulokset kertovat myös, että itse ruuan laatu on lounasasiakkaille kaikista tärkeintä, jopa sijaintia tai pientä hintaetua tärkeämpää.
Tutkimuksen avaintuloksia:
- Lounasmenu tarkistetaan etukäteen ja se myös vaikuttaa lounaspaikan valintaan.
- Tavallisena arkipäivänä lounaasta ollaan valmiita maksamaan 13 euroa.
- Buffetpöytä on lounaalla selvästi suositumpi kuin valmis annos.
- Lounasruokailussa tärkeintä on ruuan laatu – tärkeämpää, kuin sijainti tai pieni hintapreemio.
- Salaattipöydän laatu sekä asioinnin sujuvuus ja nopeus nousevat myös merkittäviksi kriteereiksi.
- Yleisesti ottaen liharuuat houkuttelevat enemmän kuin kasvisruuat.
- Valmistustavoista menulla mainittuna lounastajiin vetoavat esimerkiksi ”grillattu” ja ”pitkään haudutettu”.
LUE LISÄÄ TUTKIMUKSESTA NOUSSEISTA AIHEISTA
Lounaskäyttäytymisen isot linjat tänä päivänä
Kuinka moni suosii ravintolalounaita, kuinka moni omia eväitä tai kotikokkailuja? Miksi näin? Millaiset ravintolat ovat lounasaikaan suosituimpia?
Lounaskäyttäytymisen isot linjat tänä päivänä
Kuinka moni suosii ravintolalounaita, kuinka moni omia eväitä tai kotikokkailuja? Miksi näin? Millaiset ravintolat ovat lounasaikaan suosituimpia?
Näillä perusteilla lounasravintola valitaan
Mitkä kriteerit määrittävät lounaspaikan valinnan? Tsekkaa tästä tutkimuksen esiin tuomat valintaperusteet, ja tiedät kuinka houkutella kuluttajat juuri teidän ravintolaan.
Näillä perusteilla lounasravintola valitaan
Mitkä kriteerit määrittävät lounaspaikan valinnan? Tsekkaa tästä tutkimuksen esiin tuomat valintaperusteet, ja tiedät kuinka houkutella kuluttajat juuri teidän ravintolaan.
Paranna lounaan kannattavuutta torjumalla hävikki tehokkaasti
Hävikintorjunnan kokevat tärkeäksi myös lounasravintola-asiakkaat. Mitkä hävikintorjuntakeinot he kokevat toimivimmiksi? Entä millaisia vinkkejä jakaa pitkän uran lounasravintolabisneksessäkin tehnyt Atria foodservicen kehityspäällikkö Kasper Sjöholm?
Paranna lounaan kannattavuutta torjumalla hävikki tehokkaasti
Hävikintorjunnan kokevat tärkeäksi myös lounasravintola-asiakkaat. Mitkä hävikintorjuntakeinot he kokevat toimivimmiksi? Entä millaisia vinkkejä jakaa pitkän uran lounasravintolabisneksessäkin tehnyt Atria foodservicen kehityspäällikkö Kasper Sjöholm?
Atrian Lounastutkimus on valtakunnallinen kyselytutkimus, jossa selvitetään kuluttajien lounaskäyttäytymistä ravintoloihin, henkilöstöravintoloihin ja opiskelijaravintoloihin liittyen. Atrian Taloustutkimuksella teettämään kyselytutkimukseen vastasi toukokuussa 2024 yli 600 kuluttajaa, jotka syövät lounaan ravintolassa tai noutavat sieltä lounaan vähintään kerran kahdessa viikossa. Lisäksi selvitettiin väestöosuudet ravintolassa lounaan syövistä tai ravintolasta lounaan hakevista, kotona tai eväitä syövistä sekä niistä, jotka tekevät näitä vaihdellen.
Riippumaton tutkimustieto on keskeinen osa Atrian tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa. Tieto paitsi ohjaa tekemistä Atrialla, tuo merkittävää lisäarvoa myös asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme. Jos kiinnostus heräsi, olethan yhteydessä yhteyshenkilöösi. Käymme mielellämme kanssanne läpi koko kattavan raportin ja nostamme esiin juuri teidän ravintolaanne parhaiten auttavat löydökset.