SUJUVUUTTA JA TEHOKKUUTTA KYLMÄVALMISTUKSELLA


Isoissa tuotantokeittiöissä erityisen suosittu kylmävalmistusmenetelmä tuo ketteryyttä myös ravintolakeittiön prosesseihin. Keittiötyön ruuhkahuiput helpottuvat, kun esimerkiksi seuraavan päivän lounasruoka esivalmistetaan kypsennystä vaille valmiiksi vaikkapa edellisen iltapäivän hiljaisina tunteina. Kun ruoka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja testattujen ruokaohjeiden mukaisesti, on lopputulos aina tasalaatuinen.


Kylmävalmistuksessa ruoka valmistetaan kokoamalla vuokaan kylmäliukoista suurustetta sisältävä kastike tai liemipohja sekä muut komponentit – kylminä. Tämän jälkeen ruoka laitetaan kylmiöön odottamaan ennen tarjoilua tapahtuvaa kuumennusta.

 

Valmistustapana kylmävalmistus edistää työturvallisuutta ja ergonomiaa. Raaka-aineita ei tarvitse käsitellä kuumina, ja kun komponentit kootaan kylminä suoraan tarjoiluvuokiin, jää myös raskas patatiski pois.


Kuumennusta vaille valmiit ruuat säilyvät oikein säilytettynä kylmiössä jopa kolme vuorokautta. Tarjoiluvaiheessa ruokaa voi kuumentaa tarjolle ketterästi ja nopeasti tarpeen mukaan. Näin hallitaan myös ruokahävikkiä. 

 

KYLMÄVALMISTUS SOPII KAIKENLAISIIN KEITTIÖIHIN 


Kylmävalmistusmenetelmä sopii käytännössä kaikenlaiseen saostusta vaativaan ruuanvalmistukseen. Sitä hyödyntämällä syntyvät niin kastikkeet, padat, vuoat kuin esimerkiksi kiisselitkin. Ruokia voi maustaa monipuolisesti ja ravintolan konseptin mukaisesti.

 

Erinomainen vaihtoehto kylmävalmistettavien ruokien maustamiseen ovat Mestari Forsmanin tuoremakupohjat, joita on saatavilla eripuolilta maailmaa inspiroituneissa makumaailmoissa sekä perinteisemmissä mauissa kuin esimerkiksi pehmeän voimakkaana valkosipulina ja täyteläisenä pippurina. Fermentoimalla valmistettujen tuoremakupohjien intensiiviset maut ovat jo valmiiksi kukkeimmillaan, ilman freesausta tai keittelemistä, ja ne liukenevat helposti myös kylmään massaan.

 

ATRIA MUREA -TUOTTEET AUTTAVAT TÄRKEÄSSÄ LÄMPÖTILAN HALLINASSA

 

Kylmävalmistuksessa kriittistä on lämpötilan hallinta. Irtopakastetut Atria Murea -tuotteet ovat loistava valinta kylmävalmistukseen myös tämän vuoksi, sillä jäiset suikaleet auttavat valmistettavan ruokamassan lämpötilan hallinnassa. Atria Murea -tuotteet ovat mehukkaita, kypsiä suikaleita herneproteiinista, kanasta, naudasta tai possusta. 

 

Atria Foodservice -tiimistä löytyy todellisia kylmävalmistuksen huippuammattilaisia. Jos kiinnostus heräsi ja lisäopit olisivat tervetulleita, olethan meihin yhteydessä. Järjestämme myös koulutuksia kylmävalmistukseen liittyen.

kylmavalmistusresepti.webp

TAKUUVARMOJA KYLMÄVALMISTUSRESEPTEJÄ

Kehityspäällikkömme Jussi on kehittänyt lukuisten testailuiden myötä liudan taatustu toimivia kylmävalmistusreseptejä erilaisiin tarpeisiin.

SUOSIKKITUOTTEEMME KYLMÄVALMISTUKSEEN

HUIPPULAADUKKAAT
TUOREMAKUPOHJAT

 

Tutustu tuotteisiin

KYLMÄ- JA

LÄMMINSUURUSTAVA

TÄRKKELYS

 

Katso tuotetiedot

KYPSÄT, IRTONAISET
SUIKALEET HERNEPROTEIINISTA,
KANASTA, NAUDASTA TAI POSSUSTA

 

Tutustu tuotteisiin

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

VINKKEJÄ, IDEOITA
JA RATKAISUJA

 

Selaa kuvastoja ja esitteitä

SATOJA RESEPTEJÄ
AMMATTIKEITTIÖILLE

 

Klikkaa resepteihin

PARHAAT TUOTTEET
AMMATTIKEITTIÖN
TARPEISIIN

 

Tutustu tuotteisiin